Szilikon Sablonok
Fedezd fel a varázslatos Szilikon Sablonok kategória világát! Készíts lenyűgöző torta- és süteménydíszítéseket a legjobb minőségű szilikon sablonokkal. A szilikon sablonok nemcsak a hobbi cukrászok és háziasszonyok kedvencei, hanem a kézműveseknek is kiváló eszközök a kreativitás kibontakoztatásához.
Készíts egyedi csipke mintákat tortáidra és süteményeidre az 80 mm átmérőjű kör szilikon formával. Hozz létre lenyűgöző cukorcsipke sablonokat, mint például a női fejes vagy kis mintás sablonok. Dekoráld tortáidat különleges leveles vagy virágos cukorcsipke sablonokkal.
Varázsolj karácsonyi hangulatot hópehely mintás vagy karácsonyi dekorációs sablonokkal.
Kreatív édességdíszítés otthonra és hobbi projektekhez.
Szilikon sablonok alatt lapos, kis mintamélységű szilikonlapokat értünk.
Felhasználási területük sokféle:
- leginkább csipke, cukorcsipke készítéséhez
- gyurma, süthető gyurma mintázásához
- gyanta díszítésekhez, dekorációhoz
Fontos szempontok a szilikon sablon kiválasztásánál.
- Ha 80 °C felett használjuk, akkor csak sütőipari célokra is alkalmas terméket használjunk.
Amikor a kikeményedést szárítással gyorsítjuk, azaz pl. betesszük a sütőbe a nem megfelelő anyagból készített szilikon mérgező anyagokat bocsáthat ki, bár a szilikonok többnyire teljesen ártalmatlanok.
Kivétel a kondenzációs szilikonok között fordul elő. Ezeknél előfordulhat, hogy magas hő hatására ártalmas anyagok párolognak ki belőle.
- A sablon keménysége mindig a mintázandó anyag tulajdonságaitól függ.
Ha túl puha, lágy, akkor nem fogjuk tudni a viszonylag kemény masszát könnyedén belenyomkodni és eldolgozni a sablonon.
Plasztikus anyagok, mint gyurmák csak akkor adják vissza a mintát megfeelő részletességgel, ha a sablon legalább közepes, de inkább a kemény szilikonból készül.
- Jól kenhető gesso vagy folyékony gyanták használatakor pedig azt kell megfontolni, hogy a kikeményedés után könnyen tudjuk a sablonból eltávolítani.
Erre pedig inkább puha, de legfeljebb közepes keménységű sablont használjunk.
A cukorcsipke készítésről egy nagyon jó leírást recepttel itt találunk.