Fondant formák
A fondant formák egyre elterjedtebbek és már nem is kell magyarázni, hogy mire használják.
Mégis azoknak, akik most hallják először a kifejezést: Fondant formákkal olyan díszítőelemeket alkothatunk élelmiszer alapanyagból, amiket aztán később a süti, torta stb. mutatósabbá tételére használhatunk.
A fondant formákba önthetünk is, ha az alapanyag elég folyékony.
Többnyire azonban marcipánt, cukortésztát használunk erre a célra, így ezeket inkább belenyomkodjuk az erre legalkalmasabb szilikonból készült formába.
Maga a fondant tehát sokféle lehet. Általában fondant masszának nevezzük, de beszélhetünk mézes fondantról ill. fondant bevonóról is, attól függően, hogy milyen anyagot használunk.
Formájukat tekintve is sokfélék lehetnek: a legváltozatosabb kis cuki figurákat is formázhatnak vagy éppen ismétlődő motívumokra valók, tortaszegélyezők, gyöngyformázók stb.